Reiniging van windmolenbladen van windturbines

Reiniging

Een van de eerste services, die Ouros verzorgde, was het reinigen van windmolenbladen en -torens. Later kwam hier ook het herstellen van verfbeschadigingen (bv. roest) aan de torens bij.
Reinigen

Of het nu gaat over vervuilde windmolenbladen veroorzaakt door luchtvervuiling, insecten die zich op het blad afzetten, olie/vet of andere zaken, vervuilde bladen zorgen voor een verstoring van de luchtstroom rond het blad en daardoor ook een verlies aan rendement van uw turbine.

Olielekkages in de Hub zorgen vaak voor sterk vervuilde windmolentorens. Dit zorgt niet dadelijk voor een verlies van rendement van uw turbine maar kan wel een milieuprobleem veroorzaken. Vandaar dat het reinigen en opruimen van deze vervuiling niet over het hoofd gezien mag worden. Onze teams gebruiken voor het reinigen van uw turbine biologisch verantwoorde producten en het verwijderen van de vervuiling gebeurt manueel. Slechts occasioneel zullen wij voor het verwijderen van de verontreiniging gebruik maken van hoge drukreiniging.

Herstellen van verfbeschadigingen

Een regelmatig voorkomend probleem (vooral bij de oudere turbines) is de vorming van roest op de torens, meestal ter hoogte van de lasnaden. Binnen Ouros hebben de teams de kennis en ervaring om deze roestvorming te verwijderen en de verflaag te herstellen in overeenstemming met de in de industrie geldende specificaties. Wij gebruiken hiervoor enkel verfproducten van erkende fabrikanten.

Diensten

Inspectie

Uitvoeren van bladinspecties met hoogwerkers op verschillende soorten windturbines of -molens

Reparatie

Uitvoeren van herstellingen aan windmolenbladen

Reiniging

Reinigen van windmolenbladen en -torens en herstellen van verfbeschadigingen

Verhuur

Verhuur van hoogwerkers gebruikt in de windmolenindustrie zowel on- als offshore

Contacteer ons

+32(0)499 511 863