Groep Maes - Pulle - Zandhoven - Antwerpen

Over ons / geschiedenis

Ouros maakt deel uit van Groep Maes, een groep van firma’s die gepassioneerd zijn door hoogte en kracht en opgericht werden door de familie Maes. Groep Maes is ontstaan in 1976 met Maes Hoogwerkers. Deze firma is gespecialiseerd in de verhuur van hoogwerkers op vrachtwagen met bedienaar. Begin jaren 2000 ervaart Maes Hoogwerkers de nood aan een totale dienstverlening voor het onderhoud aan windturbines en richt in 2006 Ouros op. Sindsdien staat Ouros synoniem voor windturbines met activiteiten in gans West-Europa.

Ouros is een onafhankelijke leverancier van een totaalpakket voor het onderhoud van windturbine blades. Wij zijn gespecialiseerd in de inspectie, herstelling en onderhoud van de blades van windturbines. In samenwerking met Maes Hoogwerkers kan Ouros hiervoor een uitgebreid gamma van hoogwerkers op vrachtwagen tot 103m werkhoogte inzetten. Met meer dan 10 hoogwerkers hoger dan 60m beschikken wij over het grootste gamma aan hoge hoogwerkers in Europa.

In 2019 kochten wij ons eerste service platform aan. Hiervoor werkten we nauw samen met leverancier WP Systems. Ouros kocht één van hun eerst uitgegeven service platforms en samen zetten ze als één van de eerste een service platform op de markt. Ouros was bij de eerste om de innovatieve manier van werken met een service platform aan te bieden en met succes want een jaar later volgde de aankoop van een tweede service platform. Een service platform beschikt over een verlichte en verwarmde werkplaats die bovendien helemaal kan worden afgesloten waardoor de werken onafhankelijk van weersomstandigheden en zonlicht kunnen uitgevoerd worden. Twee service platforms bieden ons een maximale flexibiliteit en complete onafhankelijkheid.

Ouros beschikt niet enkel over het nodige state-of-the-art materiaal en de vereiste expertise om blades te inspecteren, herstellen en onderhouden. Maar sinds ons ontstaan kan u bij ons ook terecht om één van onze hoogwerkers met bedienaar of service platform te huren zodat u met deskundig materiaal op de vereiste hoogte geraakt om de werken zelf uit te voeren.